У восьми селах Любашівського району покращиться водопостачання. В рамках регіональної програми "Питна вода Одещини" на ці цілі виділено понад 4 млн. грн. з обласної казни. Ще близько 1 млн. грн. надано з сільських бюджетів.

За ці кошти в Ясеновому, Бобрику, Новотроїцькому, Сергіївці, Солтанівке, Новоселівці та Демидівці буде реконструйований старий, ще колгоспний, водопровід, а також проведені нові лінії, реанімовано водонапірні башти й свердловини.

Це дозволить вирішити проблему з якісною питною водою в більшості населених пунктів, де спостерігається обміління колодязів.

У той же час в Новокарбовцевому новий водопровід спорудили за кошти сільського бюджету і фермера Віктора Мазуренко.

Усі нові та реконструйовані мережі водопостачання змонтовані з поліетиленових труб. Невеликі діаметри цих водогонів дозволили використовувати труби, що поставляються у бухтах. Така поставка, на відміну від поставки у відрізках (для більших діаметрів), суттєво здешевшує будівельні витрати, прискорює темпи виконання робіт та підвищує надійність мережі, адже зменшується кількість зварних стиків. Також поліетиленові водогони будуть слугувати набагато довше металевих.

У більшості зазначених населених пунктів ремонтні та будівельні роботи вже завершені. Енергетиками підключають об'єкти водопостачання до електромережі.
 
ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА