Ремонтна бригада компанії Colorado Springs Utilities (водопостачальної компанії міста Колорадо-Спрінгс, США) в присутності представників преси демонтувала і витягла з землі чавунну засувку, виготовлену і встановлену в 1888 році на розі Каскейд Авеню і Пайкс Пік Авеню.

Представники Colorado Springs Utilities зазначили, що 129-річна засувка досі перебуває в робочому стані і останній раз використовувалася в минулому місяці – при проведенні ремонтних робіт на Каскейд Авеню в центрі міста. Її демонтаж зумовлено заміною водоводу, яка здійснюється в рамках схваленої виборцями програми реконструкції міської інфраструктури, що фінансується за рахунок п'ятирічного підвищення податку з продажів. Це найстаріша засувка з відомих сьогодні в Колорадо-Спрінгс. За словами Майкла Ловато, координатора щодо інженерного забезпечення, на міських мережах досі працюють 90 засувок, вік яких сягає понад 100 років.


Засувка буде виставлена в сервіс-центрі Colorado Springs Utilities поряд з іншими експонатами ранньої історії комунальної інфраструктури міста – кришками люків, кільцями колодязів, електричними проводами і різдвяними гірляндами.

Джерело: gazette.com
ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА