Німецький концерн BASF розпочав відновлення роботи пропіленового трубопроводу, який було пошкоджено внаслідок вибуху й пожежі на території виробничого майданчика компанії в Людвігсхафені (Ludwigshafen, Німеччина), про це повідомив представник компанії.

Трубопровід з'єднує центр нафтохімічної промисловості BASF у Людвігсхафені з нафтопереробним заводом MIRO в Карлсруе. Форс-мажор, оголошений щодо виробництва пропілену відразу ж після інциденту, поки залишається в силі.

«У цілому пропозиція сировини на майданчику в Людвігсхафені залишається обмеженою», – зазначив представник компанії.
Раніше у BASF повідомляли, що ремонтні роботи у Людвігсхафені будуть завершені до кінця вересня.

За останні кілька тижнів поставки пропілену стали обмеженими на тлі серії виробничих збоїв і зниження завантаження потужностей, у той час як попит є високим.

Довідка. BASF SE (штаб-квартира в Людвігсхафене) – найбільший світовий виробник хімічної продукції для індустрії, включаючи видобуток і переробку нафти і газу; має понад 150 виробничих майданчиків у світі.

У жовтні 2016 року в місті Людвігсхафен на території промзони BASF «Ландесхафен Норд» під час ремонтних робіт спочатку загорівся трубопровід для транспортування пропілену, потім стався вибух.
 
ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА