Компанія Unipetrol (входить в структуру PKN Orlen), великий чеський виробник нафтохімічної продукції, розглядає можливість збереження свого старого виробництва поліетилену (ПЕ) після запуску нового комплексу Поліетилен-3 (PE-3), який повинен замінити його в наступному році.

Після завершення будівництва РЕ-3 виробничі річні потужності Unipetrol з випуску поліетилену високої густини (ПЕВГ) зростуть з нинішніх 320 до 470 тис. тонн. Установку РЕ-2 виробляє 200 тис. тонн ПЕВГ на рік. Решту 270 тис. тонн поліетилену високої густини на рік випускатиме нова установка РЕ-3. Технології для виробництва ПЕВП на новій установці надасть Ineos. Планувалося, що установка РЕ-1 річною потужністю 120 тис. тонн буде повністю закрита. Але це може змінитися, якщо компанія ухвалить рішення продовжити її роботу.

Комплекс PE-3, що будується в Литвинові, є найбільшим інвестпроектом в історії Чеської Республіки. Його вартість – близько EUR400 млн.

На початку серпня Unipetrol заявив, що готує введення в експлуатацію свого заводу з виробництва поліпропілену (ПП) у Литвинові, щоб довести річну потужність до 350 тис. тонн на рік з 275 тис. тонн на рік.

Unipetrol дотримується плану запуску нової установки виробництва поліетилену (РЕ-3) відповідно до графіка в другій половині 2018 року.

Довідка. Чеська Unipetrol – акціонерне товариство, яке займається переробкою нафти і виробництвом нафтохімічної продукції в Чеській Республіці та Центральній Європі. За обсягом виручки вона входить до десятки найбільших чеських компаній. Unipetrol була заснована в 1994 році, а з 2004 року є частиною PKN Orlen, якому належить 63 % акцій компанії.
ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА