LyondellBasell, одна з найбільших у світі нафтопереробних компаній та виробників пластиків, хімічних речовин, і Neste, найбільший   в світі виробник екодізеля з відходів, виступили зі спільним оголошенням про початок першого проекту паралельного виробництва   поліпропілену (ПП) і поліетилену низької густини (ПЕНГ) на біологічної основі в комерційних масштабах.

 Спільний проект передбачає використання поновлюваних вуглеводнів Neste, отриманих з екологічно стійкоЇ біосировини –   побутових відходів і залишків нафтопродуктів. У рамках проекту вже успішно вироблено кілька тисяч тонн пластику, отриманого   з  біологічної сировини, схваленого для виготовлення харчової упаковки під ринковим найменуванням Circulen і Circulen Plus, що   представляє собою нову лінійку в портфелі брендів циркулярної економіки LyondellBasell.

 «LyondellBasell вже не одне десятиліття незмінно слідує духу інновацій, і подібне досягнення є наочною ілюстрацією конкретних   дій,  що вживаються нами на підтримку циркулярної економіки. Використовуючи поновлювані джерела, ми робимо внесок у   боротьбу з кліматичними змінами і допомагаємо клієнтам досягати своїх цілей у сфері охорони навколишнього середовища», -   зазначив Річард Роде, старший віце-президент підрозділу олефінів і поліолефінів у Європі, Азії та інших країнах світу

У свою чергу, президент і генеральний директор Neste Пітер Ванакер прокоментував: «Ми раді надати пластичним хірургам можливість розширити асортимент матеріалів новим продуктом на біологічній основі. Нам дуже приємно бачити, що поновлювані вуглеводні Neste демонструють чудові показники в комерційному виробництві біополімерів, надаючи відмінну заміну викопним матеріалами. Революційна співпраця з LyondellBasell є важливою віхою на шляху до комерціалізації поновлюваних полімерів і хімікатів Neste, при виробництві яких акцент робиться на розробці поновлюваних і циркулярних рішень для прогресивних екологічних брендів».

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА