У роботі сучасних електростанцій все ще досить поширені відмови виробництва та збільшення витрат на   технічне обслуговування через зумовлені корозією витоки, поломки труб і заблоковані клапани, що може   призвести до дуже неприємних у перспективі наслідків для операторів. У цьому році на виставці PowerGen Asia   в Куала-Лумпурі (Малайзія) компанія GF Piping Systems, світовий лідер на ринку систем пластикових   трубопроводів, представить альтернативу: довговічні рішення для пластикових систем,  які не піддаються   корозії та не вимагають технічного обслуговування.

 «На більшості електростанцій близько 80 відсотків труб і досі виготовляються з металу, – зазначив Геро   Майнеке, менеджер по сегментах глобального ринку енергії в GF Piping Systems. – Близько третини з них   можна перевести в пластик. Така зміна матеріалу надає багато переваг. Оскільки пластикові труби не   схильні до корозії, вони значно менше схильні до витоків і служать так довго, як і саме підприємство, у всіх випадках, принаймні, 25 років. Якщо система не завантажується постійно при максимальних температурі і тиску, вони можуть працювати значно довше».

Системні рішення GF Piping Systems особливо підходять для контуру охолодження як від котла, так і для більшості підземних протипожежних труб, а також для систем очищення води. Геро Майнеке зауважив: «Ці програми працюють при температурі максимум від 60 до 70 градусів. Термопластичні системи, такі як наші системи з ПЕ та ПВХ труб, виявилися тут дуже успішними».

Широкий асортимент фітингів від GF Piping Systems гарантує безпроблемне та безпечне з'єднання пластикових систем з металевими для більш високих температурних діапазонів.

FM сертифікація ( «Виробниче взаємне схвалення») зарекомендувала себе як промисловий стандарт, особливо коли мова йде про компоненти установки, пов'язані з безпекою, такі як устаткування пожежегасіння. Це гарантує операторам і проектувальникам найвищий рівень безпеки та надійності. Страховики винагороджують її заявку зниженими страховими внесками для всієї електростанції. GF Piping Systems пропонує FM-сертифіковані системи трубопроводів відповідно до стандартів ISO та ASTM.

Виробництво на 32 об'єктах по всьому світу, включаючи чотири в Азії (зокрема, в Індонезії), забезпечує високу доступність і швидку, більш дешеву доставку. GF Piping Systems працює в Азії з 1994 року і сьогодні має власні офіси чи агентства в дев'яти азіатських країнах: Китаї, Індонезії, Японії, Кореї, Малайзії, Сінгапурі, Тайвані, Філіппінах і В'єтнамі. Для енергетичного сектора компанія пропонує можливість швидкого підвищення ефективності і безпеки при локальній підтримці всього проекту.

«Прагнення до інновацій раніше було зосереджено головним чином на нових методах виробництва електроенергії, – сказав Геро Майнеке. – Однак системи пластикових трубопроводів дають можливість отримати вигоду з інноваційних матеріалів негайно, а також  підвищити ефективність нових і діючих підприємств енергетики».

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА