Дослідники з Федеральної політехнічної школи Лозанни (EPFL) запропонували обладнати залізничні тунелі   системою рекуперації тепла, яка потенційно може забезпечити опалення та охолодження тисяч прилеглих   будинків.

 У тунелях метро повітря постійно нагрівається: від руху поїздів, роботи електроніки та людських тіл. Завдяки   системі вентиляції надлишок тепла виходить на поверхню – ось чому на вході в метро відчувається потік теплого   повітря. Швейцарські вчені придумали, як використовувати це тепло в якості джерела енергії. Йдеться про   рекуперацію тепла. Це енергозберігаюча технологія, заснована на принципі повторного використання тепла   відпрацьованого повітря, що  видаляється,  для підігріву свіжого приточного повітря.

 Вчені пропонують вмонтувати в бетонні стіни тунелів пластикові труби з рідиною-теплоносієм або просто водою, з'єднані з тепловим насосом. «Такий тунель буде працювати як високонадійна система цілорічного опалення та кондиціонування», – стверджують вчені з EPFL. За їхніми розрахунками, якщо встановити систему на 60 000 квадратних метрах стін тунелю, це покриє потреби в опаленні або охолодженні 1500 квартир площею 80 квадратних метрів кожна. «Перехід з газового опалення дозволив би скоротити викиди CO2 в місті на два мільйони тонн на рік», – зазначив керівник дослідження Марго Пельтьє.

При цьому система буде дешевою та довговічною. Термін її служби складе від 50 до 100 років, кожні 25 років доведеться замінювати тільки теплові насоси. Технологію вже успішно протестували на недобудованій лінії метро в Лозанні.

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА