Міський жилий фонд будь-якого сучасного міста є складною багатопрофільною системою. І кожна його складова старішає з   кожним  роком. У першу чергу це стосується інженерних мереж. Якщо не підтримувати їх у належному стані і не проводити   своєчасне оновлення, життя у місті стане некомфортним. Зношеність трубопроводів створює проблеми мешканця різних районів   міста, однак співробітники КП «Дніпроводоканал»  поступово їх налагоджують, ремонтують, замість старих встановлюють нові   сучасні. Роботи ведуться по всьому Дніпру майже щодня.

 У цому році фахівці КП «Дніпроводоканал» здійснили реконструкцію впусків мережі водопостачання у 80-ти будинках. Було   замінено водопровідні труби загальною протяжністю понад 500 погонних метрів. Так, наприклад, у дворі будинку по вулиці   Робочій, 81 комунальники замінили проіржавілу трубу, вода з якої заливала фундамент.

 «У нас виникла дуже складна проблема. Через черговий прорив мережі вода почала заливати фундамент будинку. Дуже багато   часу пішло на те, щоб знайти пошкодження. Потрібно було діяти оперативно, і ми звернулися по допомогу до водоканалу», —   розповіла мешканка Аліна Давиденко. Після звернення комунальники відключили аварійну ділянку від загальної мережі водоводу.   Щоб дістатися до місця пориву та відремонтувати проблемну трубу, застосували важку техніку. Замість старий водогону проклали   новий з поліетиленових труб. Їх гарантійний термін служби становить 50 років. мебель из нержавеющей стали master-ua.com здесь

 Коментуючи роботи на цьому об’єкті, начальник інспекції з контролю за експлуатаційними роботами КП «Дніпроводоканал» Сергій   Ченчевич зазначив: «Будівля стара. Мережу водопостачання тут не міняли, певно, від самої закладки фундаменту. Зношені   металеві труби регулярно створюють проблеми і їх було необхідно замінити».

 

Найефективнішим рішенням  для міського водопостачання є використання ПЕ труб. Наразі роботи із оновлення цієї ділянки водогону завершено.  Їх виконано коштом КП «Дніпроводоканал».

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА