З січня по жовтень у Харкові було замінено понад 13 км технічно зношених мереж водопостачання.

Про це повідомив заступник директора з виробництва Комплексу «Харьковводопостачання» КП «Харківводоканал» Микола Завада.

Він зазначив, що роботи з перекладки технічно зношених водопровідних мереж триватимуть до кінця поточного року поки дозволяють погодні умови. «У даний час фахівці підприємства проводять заміну мереж водопостачання на вулицях Клочківській та Ахсарова, на інших об'єктах та адресах проводяться ремонтні та аварійно-відновлювальні роботи. Роботи планується завершити до 15 листопада поточного року. Ремонтні роботи ми намагаємося здійснювати так, щоб мінімізувати час відсутності водопостачання у абонентів у період їх проведення », – розповів Микола Завада.

При виконанні робіт застосовуються ефективні методи та підходи, такі як горизонтальне направлене буріння та безтраншейний метод протягання нових трубопроводів в уже існуючі мережі без порушення асфальтобетонного покриття. Оновлені мережі монтуються з поліетиленових труб, як найбільш ефективних в сучасному будівництві мереж водопостачання та водовідведення. Це дозволяє виконувати заміну ділянок аварійних водопровідних мереж без руйнування міської інфраструктури, і в значній мірі скорочують витрати на ремонти мереж та відновлення дорожнього покриття.

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА