144 20aКомпанія Warwick Music (Ковентрі, Великобританія) випустила на ринок першу в світі трубу (не частина трубопроводу, а духовий музичний інструмент! – прим. пер.), повністю виготовлену з полімерних матеріалів.

Новий інструмент, що отримав назву pTrumpet, поширюється фортепіанною фірмою Steinway і вже продається в 50-ти музичних магазинах по всій Великобританії.

Офіційним промоутером новинки стала Елісон Болсам – британський академічний трубач, тричі лауреат премії Classical BRIT у номінації «виконавиця року».

Інструмент, розробка якого обійшлася в 250 тисяч фунтів, має унікальну, запатентовану конструкцію. «Ми не просто зробили класичну мідну трубу з пластику, – розповідає засновник Warwick Music Стівен Грінолл, що придумав конструкцію pTrumpet зі своїм другом музикантом Х'ю Решлі, – ми зробили її такою, що на ній стало простіше грати». За його словами, знадобилося два роки для того, щоб привести інструмент у відповідність до вимог «найвибагливіших трубачів».

Творці pTrumpet запевняють, що інструмент звучить не гірше за свого мідного прототипу, однак ціна його істотно нижче: роздрібна ціна pTrumpet – 100 фунтів, а мідної труби такої ж якості, за словами Грінолла, – близько 250 фунтів. «Це те ж саме, що зробити з пластику автомобільний мотор, – додає він. – У ньому багато, дуже багато рухливих деталей».

Warwick Music була заснована в 1994 році та займалася виданням творів для духових музичних інструментів до вересня 2011 року – до того моменту, коли компанія випустила перший у світі пластиковий тромбон – pBone.

Легкий, міцний і ергономічний, pBone сьогодні став найпопулярнішим тромбоном у світі – щорічні продажі перевищують 120 тисяч штук. Більше 90 % обороту Warwick Music, що становить 2 мільйони фунтів, припадає на продажі за межами Великобританії. «Ми – чемпіони з експорту», – говорить Грінолл.

Торік pBone звучав на відкритті Гластонберійского фестивалю сучасного виконавського мистецтва. «На ньому грали навіть у Королівському Альберт-Холі», – запевняє Стівен Грінолл.

Творці pBone прагнули зробити тромбон більш доступним для дітей. «Його можна впустити на підлогу, і він все одно буде добре звучати», – запевняє Грінолл.

І pBone, і pTrumpet випускаються різних яскравих кольорів, що є привабливим для дітей. «Ми зрозуміли, що чогось досягли, коли продали першу партію з 200 тромбонів за 17 хвилин, – каже Грінолл. – Ще 30 тисяч штук ми продамо в цьому році». Він вважає, що попит на pTrumpet буде вчетверо вище, ніж на pBone: «У 2013 році в США було продано 45 тисяч тромбонів, стільки ж – у цьому році, але pTrumpet буде нашим найуспішнішим продуктом».

Компанія розглядає можливість випуску пластикових версій й інших духових інструментів – флейт, саксофонів, кларнетів.

Джерело: The Telegraph

 

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА