Уряд Японії підтвердив свої наміри щодо надання Україні кредитних коштів у розмірі 108 млрд. ієн (21 млрд. 130 млн. грн. за курсом НБУ) для реконструкції Бортницької станції аерації (БСА). 

Такі дані, посилаючись на оперативну інформацію від посольства Японії в Україні щодо схвалення так званого «pledge» (поручительства), повідомив керівник ПАТ "АК "Київводоканал" Андрій Білик під час проведення круглого столу  «Водопостачання в Києві: виробничі витрати і складові тарифів»  8 квітня в Києві. 

"Це офіційне підтвердження намірів уряду Японії підтримати фінансування проекту реконструкції Бортницької станції аерації в обсязі 108 млрд. ієн", – зазначив він.

При цьому Андрій Білик сказав, що досягнуті домовленості є важливим етапом в рамках проекту реконструкції БСА, вони передують підписанню міжурядової кредитної угоди.

"Фактично від схвалення та оприлюднення цього «pledge» до фактичного підписання міжурядової кредитної угоди пройде не більше двох місяців", – додав він.

«Ця позика є найбільшим кредитом у комунальну галузь на території Східної Європи. В той самий час він жодним чином не позначиться на тарифі в найближчий період, оскільки фінансові умови є унікальними і ми отримуємо 10 років кредитних канікул. Тобто, збільшення тарифу у зв'язку з кредитними зобов'язаннями компанії буде нульовим», – зазначив Андрій Білик.

 

 

 

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА