«Житомирводоканал» продовжує реконструкцію аварійної ділянки каналізаційного колектора діаметром 1000 мм на вулиці Східній. 

У перших числах лютого було  розроблено асфальтове покриття та виготовлені шпунтові огородження, оскільки глибина залягання колектора становить 5 м, що створює високу ймовірність обвалу ґрунту під час ведення робіт з розкопки траншеї. Транспортування стічних вод було частково переключено на каналізаційну мережу по вулиці Мануїльського.

 Каналізаційний колектор діаметром 1000 мм на Східній має  протяжність 4 734 м. Його збудовано ще у 70-х роках минулого століття, колектор транспортує стічні води Богунського району та частково мікрорайону Крошня до головної каналізаційної станції водоканалу. Термін амортизації колектора значно перевищений – ця важлива для міста мережа потребує оновлення. Внаслідок дії газової корозії, яка є невід’ємнім атрибутом  каналізації, руйнує верхні шари залізобетонних труб, а це, у свою чергу, призводить до руйнації дорожнього покриття і утворення провалів на дорозі.

   

Проект з відновлення каналізаційного колектора було розроблено у 2008 році. На сьогоднішній день вартість робіт становить 30 767, 563 тис. грн. Відновлювальні роботи здійснюються поетапно. За останні 5 років «Житомирводоканал» замінив на вул. Східній близько 50 м трубопроводу за власні кошти. 

Модернізація колектора відбувається з використанням сучасних технологій. Для міської забудови найефективнішим є метод санації трубопроводу полімерними трубами. Вже сановано 15 м колектора. Розпочато комплексну  підготовку до відновлювальних робіт  на наступній  ділянці мережі. На цьому етапі робіт буде оновлено 60 м застарілої мережі. 

 

 

 

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА