За підсумками перших двох місяців 2015 року сумарний обсяг імпорту поліетилену високої густини (ПЕВГ) в Україні скоротився на 38 % в порівнянні аналогічним періодом 2014 року і склав 12,1 тис. тонн, повідомляється в огляді Датаскоп аналітичної агенції Маркет Репорт.

У лютому поточного року зовнішні поставки поліетилену низького тиску в Україні збільшилися після січневого скорочення і становили 6,7 тис. тонн (5,3 тис. тонн у січні). За підсумками січня–лютого 2015 року сумарний обсяг імпорту ПЕВГ скоротився до 12,1 тис. тонн проти 19,3 тис. тонн роком раніше. Найбільше попит скоротився  на трубний поліетилен.

За розглянутий період структура поставок за технологіями переробки ПЕВГ виглядаює наступним чином.

У лютому зовнішні поставки плівкового ПЕВГ на український ринок зросли до 4,1 тис. тонн проти 2,7 тис. тонн січня за рахунок зростання обсягів поставок з Росії. В цілому ж, за два перші місяці року сумарний обсяг імпорту плівкового поліетилену скоротився до 6,7 тис. тонн, що на 31 % нижче аналогічного показника 2014 року.

Лютневий показник зовнішніх поставок трубного поліетилену низького тиску становив близько 600 тонн, тоді як в січні цей показник ледь перевищив рівень 500 тонн. За розглянутий період поставки даного виду поліетилену на український ринок скоротилися на 71 % до 1,1 тис. тонн.

Минулого місяця імпорт видувного ПЕВГ в Україні зріс до 1,3 тис. тонн проти 908 тонн у січні 2014 року за рахунок відновлення поставок з Росії. За підсумками січня–лютого 2015 року попит на даний вид поліетилену з боку місцевих переробників скоротився на чверть і склав 2,2 тис. тонн.

Лютневий показник зовнішніх поставок поліетилену високої густини для лиття під тиском впав до 510 тонн порівняно з 1,3 тис. тонн у січні за рахунок тимчасового припинення закупівель з боку місцевих виробників кришок для ПЕТФ-тари. За розглянутий період імпорт ПЕВГ для лиття в Україні склав близько 1,8 тис. тонн, що на 33 % нижче аналогічного показника 2014 року.

 

 

 

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА