Генеральний директор Braskem Idesa Роберто Бішофф у своєму виступі в рамках світової нафтохімічної конференції IHS проінформував, що  Нафтохімічноий комплекс Ethylene XXI у Мексиці має бути введений в експлуатацію в кінці поточного року.

Понад 300 клієнтів вже підтвердили свою готовність купувати поліетилен, який буде вироблятися на Ethylene XXI.

Також Р. Бішофф зауважив, що більш ніж 90 % від загальної суми кредиту для реалізації проекту вже освоєно, і понад 90 % будівництва заводу Ethylene XXI завершено.

Проект Ethylene XXI є  спільним підприємством бразильської Braskem та мексиканської Idesa (75:25). Він включає в себе метанову крекінг-установку річною потужністю 1,05 млн. тонн, дві лінії виробництва поліетилену високої густини (ПЕВГ) річною потужністю 400 тис. тонн в і 350 тис. тонн відповідно, а також лінію з випуску поліетилену низької густини (ПЕНГ) річною потужністю 300 тис. тонн. 

Технології для виробництва ПЕВГ надані компанією INEOS,  компанією технології для виробництва ПЕНГ– LyondellBasell. Метою проекту є забезпечення у Мексиці зростаючого попиту на поліетилен. На сьогодні він становить  1,9 млн. тонн. З них 70 % припадає на імпорт. 

Будівництво нового нафтохімічного комплекса здійснюється в місті Коацакоалькос (штат Веракрус) Тут буде створено близько 16 тис. робочих місць. 

Р. Бішофф також розповів, що на початковому етапі проекту основна маса матеріалу буде направлена на спотові ринки. Він зазначив, що реалізвція даного проекту не передбачає ніяких змін у торгових відносини між США і Мексикою.

Довідка. Braskem – бразильська нафтохімічна компанія зі штаб-квартирою в Сан-Паоло. Компанія є найбільшою нафтохімічною компанією в Південній Америці і п'ята в світі за обсягом продукції, що випускається.

 

 

 

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА