29 4 sepУ містечку Вилкове (Одеська область) розпочато реалізацію проекту розвитку туристичного потенціалу регіону. Проект було обговорено на сесії стратегічного планування розвитку міста, ініційованій головою Одеської облдержадміністрації Михайлом Саакашвілі.

На думку мешканців міста однією з найважливих проблем є стан дороги село Спаське–Вилкове, що єднає туристичний центр у дельті Дунаю з трасою Одеса–Рені. Вона потребує капітального ремонту. Крім цього, необхідно розчистити канали «української Венеції», збудувати дерев'яні набережні і облаштувати власний морський пляж.

Також у Вилковому буде модернізовано мережі міської каналізації із використанням інноваційної вакуумної технології.  Найефективнішими при створенні вакуумної каналізації є пластикові труби. У місті вже розпочато роботи з будівництва трубопроводу з полімерних труб протяжністю 2,6 км. Одночасно з цим здійснюються роботи з  благоустрою вулиць міста: тут будуть встановлені громадські «євротуалети», які підключать до нової каналізаційної мережі.

Також  проектом передбачено створення транскордонного біосферного заповідника дельти Дунаю, його буде внесено до списку ЮНЕСКО. Це дозволить привернути ресурси для проектів зі збереження екології однієї з найбільших європейської річок, на розвиток туристичної інфраструктури і захист річкової фауни  від браконьєрства.

 

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА