22 1 sepЄвропейська асоціація виробників пластикових труб і фітингів TEPPFA опублікувала результати дослідження терміну служби ПЕ і ПП труб. Проект терміном два роки був проведений спільно з компаніями LyondellBasell і Borealis, а також технічним коледжем з Австрії TGM.

У доповіді зроблено висновок, що конструктори, власники і експлуатуючі компанії тепер можуть бути впевнені, що пластикові каналізаційні системи будуть працювати принаймні сто років, за умови що матеріали, вироби і методи установки відповідають певним необхідним вимогам.

За цим проектом були здійснені випробування вийнятих з землі труб, які експлуатувалися протягом 40 % часу від прогнозованого терміну служби. Було встановлено, що за цей час не відбулося ні надмірного зносу, ні деградації матеріалу. Незважаючи на те, що найстаріші з викопаних труб були виготовлені з використанням матеріалів «першого покоління», залишкове час експлуатації оцінюється в більш ніж 50 років, а сучасні матеріали повинні дозволити перевищити це очікування. Всі пластикові труби, що пройшли випробування, були визнані відповідними мінімальним вимогам до характеристик за діючими стандартами ЄС.

 

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА