16 2 septУ Великобурлуцькому районі завершено будівництво поліетиленового селищного газопроводу високого тиску. Селище Приколотне газифікують до початку опалювального сезону. 

За інформацією  заступника голови Харківської обласної адміністрації (ХОДА) Євгена Шахненка, спорудження 3-ої черги газопроводу високого тиску від селища Великий Бурлук до котельні Приколотнянського маслоекстракційного заводу було розпочато в останню декаду серпня.  Газопровід протяжністю 1,2 км збудовано з поліетиленових труб.  

Після набуття чинності ДБН В.2.5-41:2009 «Газопроводи з поліетиленових труб. Частина I. Проектування. Частина II. Будівництво» частка  ПЕ газопроводів високого тиску в Україні збільшується з кожним роком, адже такі мережі є надійними і гарантовано довговічними, а також не потребують (на відміну від металевих) додаткового обслуговування. 

На реалізацію цього проекту було витрачено 1,2 млн. грн. З них 400 тис. надано  обласним бюджетом, по 150 тис. – районним та селищним бюджетами, 500 тис. грн. виділено Приколотнянським МЕЗ. Загальна довжина газопроводу – 20 км.

За даними департаменту капітального будівництва ХОДА  будівництво газопроводу в Приколотному розпочали в 2011 році за кошти НАК "Нафтогаз України". Однак у 2013 р воно було зупинено через відсутність фінансування.

 

У Великобурлуцькій райдержадміністрації розповіли, що селищну  розводку газогону зробили в минулому році. У першу чергу  до системи газопостачання будуть підключені 30 будинків, у яких  вже є газове обладнання. Решту мешканців селища (у ньому - понад 700 будинків) підключатимуть до газової мережі поступово.

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА