У харківській ОДА відбулася зустріч керівництва структурних підрозділів та представників японської компанії «Марубені Корпорейшн», на якій були обговорені умови співпраці та можливі сфери залучення інвестицій. Також у зустрічі були присутні керівники харківських компаній, що здійснюють свою діяльність в сфері енергетики.

За інформацією директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергіч Магдісюка, нарада була присвячена питанням співпраці та залучення інвестицій в сфери централізованого опалення, комбінованого виробництва теплової та електричної енергії, поводження з твердими побутовими відходами.

«Ми надали представникам японської компанії для розгляду проекти щодо заміни теплотрас, мереж водопостачання, реконструкції системи каналізації, очисних споруд, а також в сфері теплоенергетики (йдеться про будівництво міні-ТЕЦ). Ми домовилися, що в другій половині червня знову проведемо подібну зустріч. Більш детально обговоримо, які саме проекти будуть реалізовані в Харківській області, і як іноземні інвестори бачать їх подальше впровадження», – зазначив Сергій Магдісюк.

У свою чергу, глава представництва «Марубені Корпорейшн» у Києві Тецуо Акіяма зазначив, що за результатами візиту до Харківської області японська делегація планує запропонувати конкретні спільні проекти в сфері енергетики.

Також представники «Марубені Корпорейшн» ознайомилися з роботою підприємств житлово-комунального господарства області. Зокрема, відвідали Дергачівську філію ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території».

Довідка. Компанія «Марубені Корпорейшн» здійснює свою діяльність в Україні вже протягом 18 років: це імпорт будівельної техніки, проекти цільових енергетичних інвестицій та розвитку інфраструктури.
 
ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА