ExxonMobil, найбільша приватна американська нафтохімічна компанія, інвестує USD10 млрд. у реалізацію   нафтохімічних проектів у провінції Гуандун (Південний Китай), повідомляє аналітична агенція Маркет Репорт з   посиланням на заяву компанії.

 Шостого вересня ExxonMobil підписала рамкову угоду про це з адміністрацією Гуандуна.  Хімічний комплекс буде   побудований у місті Хуейчжоу на території нафтохімічного промислового парку Huizhou Dayawan Petrochemical   Industrial Park. Він включатиме в себе завод з виробництва етилену річною потужністю 1,5 млн. тонн, а також дві   виробничі лінії з випуску поліетилену (ПЕ) і дві – з виробництва поліпропілену (ПП).

 Очікується, що підприємство буде введено в експлуатацію в 2023 році.

 Раніше повідомлялося, що ExxonMobil в перших числах вересня зупинила виробництво на заводі № 1 по випуску   поліпропілену (ПП) на острові Джуронг (Jurong Island, Сінгапур) з метою проведення профілактичних робіт.   Очікується, що ремонтні заходи на даному підприємстві потужністю 500 тис. Тонн ПП в рік триватимуть протягом   двох - чотирьох тижнів.

Довідка. ExxonMobil Corporation зі штаб-квартирою в штаті Техас є найбільшою американською приватною нафтовою компанією і однією з найбільших корпорацій за розміром ринкової капіталізації в світі. Компанія веде видобуток нафти в різних регіонах світу, включаючи США, Канаду, Близький Схід, Азербайджан та ін.

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА