15 1 iulПожежу на заводі LyondellBasell у Франції погашено, виробництво не постраждало. Пожежа, що виникла на нафтохімічному заводі LyondellBasell, найбільшого в світі виробника поліолефінів, на півдні Франції у вівторок погашена, виробництво при цьому не постраждало. 

Раніше зазначалося, що вибухи на заводі LyondellBasell, який знаходиться в місті Berre-l"Etang, в декількох кілометрах від аеропорту Марселя, сталися рано вранці 14 липня, о 3:00 ранку за місцевим часом. Загорілися дві цистерни з нафтопродуктами, розташовані в 500 метрах одна від одної.

Пожежа цистерни з бензином загасили вчора рано вранці, а загоряння ємності з нафтою було ліквідовано о 11:30 за місцевим часом.

Згідно з даними місцевих ЗМІ, інцидент міг бути наслідком "навмисних дій", оскільки обидві цистерни знаходилися в 500-х метрах одна від одної. В даний час ведеться розслідування причин пожежі, проте ще рано говорити про те, що вибухи були невипадковими.

На даному нафтохімічному майданчику LyondellBasell в Berre-l"Etang розташований комплекс з виробництва поліолефінів, який включає в себе установку з виробництва бутадієну, заводи з випуску поліпропілену (ПП) і поліетилену (ПЕ).

LyondellBasell – один з найбільших в світі виробників поліпропілену, провідний постачальник поліетилену і каталізаторів, а також розробник технологій виробництва поліетилену і поліпропілену. Компанія виробляє продукцію на 58 виробничих майданчиках у 18 країнах світу

Total скасував форс-мажор на постачання ПНД у Франції. Французький нафтохімічний гігант Total Petrochemicals, третій в Європі виробник за обсягами видобутку нафти, зняв форс-мажор на постачання поліетилену високої густини (ПЕВГ) з виробничого майданчику в Гонфрвілле (Gonfreville, Франція). 

Компанія оголосила форс-мажор на постачання ПЕВГ в квітні поточного року. Total Petrochemicals відмовився прокоментувати стан заводу, але покупці сказали, що вони отримали лист, що інформує про скасування обмежень поставок.

Поставки ПЕВГ були обмеженими в Європі в останні місяці, що призвело до зростання цін. У липні зростання цін дещо сповільнилося, але поставки не покращилися.

Липневі ціни ПЕВГ в Європі були в основному пролонговані з червня, відповідно до рівня цін етилену.

Чеська Unipetrol відновила роботу крекінг-установки у Литвинові після незапланованої зупинки. Компанія Unipetrol (входить в структуру PKN Orlen), великий чеський виробник нафтохімічної продукції, відновила роботу крекінг-установки у Литвинові (Litvinov, Чехія) після незапланованої зупинки через технічні проблем

Дана крекінг-установка потужністю 545 тис. тонн етилену на рік була закрита 29 червня поточного року і відновила роботу 6 липня, згідно з графіком.

 

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА