20 1 augustСпеціалізовані ремонтні бригади харківського водоканалу щодня виїжджають для комплексної заміни внутрішньобудинкових мереж.

До середині серпня замінено понад 8 км внутрішньобудинкових водопроводів і більше 3 км труб внутрішньобудинкової каналізації При цьому використовуються сучасні будівельні матеріали: полімерні труби та комплектуючі до них.

Так, наприклад, 19 серпня, було проведено оновлення внутрішньобудинкового водопровідного вводу та внутрішньобудинкових мереж водопостачання в будинку на вулиці Миру № 80. Олександр Протасов, начальник служби водопровідних мереж Орджонікідзевського району, розповів, що тут експлуатувалися зношені сталеві труби, які були прокладені ще в період СРСР. Замість них фахівці водоканалу встановили поліетиленові водопровідні труби, які гарантовано безаварійно можуть експлуатуватися понад півстоліття.

Всього на цьому об'єкті було замінено технічно зношений водопровідний ввід з водопровідним лежаком – прокладено 20 метрів поліетиленових труб; у підвальному приміщенні перекладено 100 метрів технічно зношених труб водопостачання з перепідключенням 18 стояків; на зношених ділянках стояків встановлені 36 метрів поліетиленових труб.

Олександр Протасов розповів: «Це копітка робота, необхідне перепідключення усіх стояків. Наші ремонтники міняють труби, ставлять запірну арматуру, ремонтують колодязі. Надалі це дозволить уникати аварійних відключень, і мешканці будунку матимуть безперебійне водопостачання». 

Зараз роботи з підготовки внутрішньобудинкових систем водопостачання та водовідведення муніципальних житлових будинків до експлуатації в осінньо-зимовий період виконані на 80 %.

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА