LyondellBasell зупинив заводи ПЕ і ПП у Франції на профілактику. Американська LyondellBasell, одна з найбільших світових нафтохімічних компаній, зупинила виробництво на заводах поліетилену (ПЕ) і поліпропілену (ПП) в Aubette (Франція) для проведення профілактичних робіт. Про це інформує аналітична агенція Маркет Репорт, посилаючись на джерела ринку.

Обидва підприємства в Aubette мають річну потужність по 350 тис. тонн продукції кожне та інтегровані з крекінг-установкою на тому самамому виробничому майданчику.

Завод ПЕ виробляє поліетилен низької густини (ПЕНГ) і є одним з трьох найбільших в Європі.

За даними джерел, технічне обслуговування на підприємствах триватиме протягом 45 днів. Компанія ж відмовилася від коментарів про стан двох інших заводів в Aubette.

Раніше повідомлялося, що у жовтні 2015 року LyondellBasell незаплановано закрив завод ПП в Aubette, що призвело до оголошення форс-мажору на постачання поліпропілену з підприємства. Але 15 жовтня виробництво на даному заводі було відновлено.

Довідка. LyondellBasell – один з найбільших у світі виробників поліпропілену, провідний постачальник поліетилену і каталізаторів, а також розробник технологій виробництва поліетилену та поліпропілену. Компанія виробляє продукцію на 58 виробничих майданчиках у 18 країнах світу.

Ineos в травні закриє заводи ПП і ПЕВГ у Бельгії на профілактику. Ineos Group, один з провідних міжнародних виробників нафтохімічних продуктів, планує в травні поточного року зупинити два заводи з виробництва поліпропілену (ПП) і завод поліетилену високої густини (ПЕВГ) у Geel (Бельгія) для проведення профілактичних робіт, повідомили Маркет Репорт джерела ринку.

Очікується, що технічне обслуговування на двох підприємствах Ineos у Geel сумарною потужністю 440 тис. тонн ПП в рік і на заводі ПЕВГ потужністю 440 тис. тонн в рік триватиме протягом від чотирьох до шести тижнів.

Ineos відмовилася від коментарів про майбутню профілактику своїх заводів.

Довідка. Ineos Group виробляє та реалізує широкий спектр нафтопродуктів і спеціальних хімікатів, що включають в себе циклічні сополімери олефінів, етилен, етиленгліколь, окису етилену, поліетилен високої густини (ПЕВГ), поліпропілен (ПП), полістирол (ПС), полівінілхлорид (ПВХ) та багато іншої нафтохімічної продукції.

Від редакції. Зважаючи на цю інформацію, а також на попередні новини щодо зупинки підприємств азійських виробників полімерної сировини, можна очікувати, що весною та влітку попит на ринку знову перевищуватиме пропозицію. Це автоматично позначиться на вартості полімерної продукції. Найімовірніше – переробники отримають підвищення цін.
ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА