У першій декаді листопада Маріуполь відвідали французькі експерти, щоб обговорити проект можливого   вирішення проблеми якісного водопостачання. У програмі візиту відвідання ключових об'єктів системи управління   водними ресурсами. 

 З інформацією прес-служби маріупольського міської ради, в зв'язку з можливим наданням допомоги французьким   Міністерства фінансів, Маріуполь з робочим візитом відвідали французький експерт Олів'є Фостін, представники   компаній STEREAU та BETEN International, а також Економічної служби посольства Франції в Україні. Вони   зустрілися з представниками міської влади, щоб обговорити технічні деталі роботи комунального підприємства   «Міськводоканал», а також проект нової концепції водопостачання Маріуполя. Вона покликана вирішити   проблеми використання альтернативного джерела водопостачання, мінімізувати втрати води і поліпшити її якість.

 У ході зустрічі Олів'є Фостін зазначив, що в разі якщо фінансування дорогого інфраструктурного проекту буде   погоджено, то необхідно передбачити вирішення низки проблем, у тому числі – не допустити втрати води з   технічних або комерційних причин.

Французький експерт зазначив, що за результатами цієї поїздки він не буде заперечувати, щоб у загальну вартість проекту було включено розділ технічного супроводу «Міськводоканалу» з метою зменшення втрат води та підвищення загальної ефективності діяльності підприємства. А це можливо тільки при масштабній модернізації усіх міських мереж з використанням сучасних технологій та матеріалів, у тому числі й полімерних труб.

Перший заступник міського голови Михайло Когут розповів, що для Маріуполя дуже важливо отримати оцінку та висновок експертів. Вона допоможе визначити масштаби проекту, проблеми водозабезпечення і вектор подальшої роботи.

«Питання зниження втрати води постає щоденно. Ваші додаткова експертиза та технічна допомога однозначно необхідні та допоможуть вирішити цю проблему», – зазначив заступник міського голови Сергій Орлов.

Французькі експерти відзначили, що подальший успіх проекту також залежить від ефективної роботи всіх сторін. Важливо, щоб у заявці на фінансування були враховані та прописані всі аспекти.

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА