Компанія Unipetrol (входить до структури PKN Orlen), великий чеський виробник нафтохімічної продукції, веде   активну підготовку до запуску в експлуатацію нової установки з виробництва поліетилену на своєму НПЗ в   Литвинові (Litvinov, Чехія), який відбудеться в першому кварталі цього року.

 Раніше компанія планувала запустити дане підприємство рычною потужністю 270 тис. тонн ПЕ в кінці 2018 року,   потім перенесла пуск на початок січня 2019 року. Спочатку ж цей проект повинен був бути завершений в   середині 2018 року.

 Після запуску установки ПЕ-3 виробничі потужності Unipetrol з випуску поліетилену високої густини (ПЕВГ)   компанії виростуть з нинішніх 320 тис. до 470 тис. тонн на рік. На установці ПЕ-2 виробляється 200 тис. Тонн   ПЕВГ  на рік, решту 270 тис. тонн ПЕВГ на рік буде випускати нова установка ПЕ-3. Установка ж ПЕ-1 з річною   потужністю 120 тис. тонн буде повністю закрита.

 Технологію для виробництва поліетилену високої густини на новій установці надала компанія INEOS.

Представник Unipetrol зазначив, що нове виробництво ПЕВГ буде одним з найбільш передових серед свого типу в Європі. Завдяки новій технології на виробництві Unipetrol передбачає можливість виходу на нові сегменти ринку, таких як косметика та упаковка.

Чеська Unipetrol – акціонерне товариство, яке займається переробкою нафти та виробництвом нафтохімічної продукції в Чеській Республіці та Центральній Європі. Вона входить в десятку найбільших чеських компаній за обсягом виручки. Компанія була заснована в 1994 році, а з 2004 року є частиною PKN Orlen, якому належить 94,05 % акцій у компанії.

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА