В останню декаду лютого представник та консультанти німецького банку розвитку KfW відвідали   Дніпропетровську область  для детального вивчення запропонованих проектів у секторі водопостачання.   Підприємство «Аульський водовід» є потенційним учасником програми співфінансування з банком KfW. Якісні   послуги для населення, сучасні технології та «зелена економіка» — такі основні критерії майбутніх модернізацій.

 Аульський водовід забезпечує питною водою міста Дніпро та Кам’янське, а також низку інших населених пунктів   області. Відомо, що можливості та потужності цього підприємства використовуються лише наполовину. Саме тому   залучення коштів на його модернізацію є важливим стратегічним завданням для обласної влади. 

 Під час зустрічі заступник голови Дніпропетровської обласної ради Валерій Безус зазначив: «Ми зацікавлені у   подальшій, більш широкій, співпраці між нами та Банком розвитку KfW. Вже сьогодні представники облради   разом  із німецькими партнерами відправляться на об’єкт у смт Аули, аби наочно побачити стан підприємства,   його оснащення та інше».

Далі на експертів чекає детальне ознайомлення із документацією, складання плану майбутньої роботи та підрахунки. За цими результатами буде визначено, скільки коштів необхідно виділити на модернізацію Аульського водоводу. Також паралельно до роботи залучатимуть водоканали Марганця, Верхньодніпровська та Жовтих Вод. Міжнародне співробітництво та залучення інвестицій – це один із пріоритетів роботи обласної ради. Співпраця з Німеччиною ведеться за багатьма напрямками. Окрім модернізації водоводів реалізуються проекти децентралізації, енергоефективності, будівництво та реконструкція житла для вимушених переселенців.

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА