Новий завод компанії AGRU в Сполучених Штатах з моменту свого відкриття працює над безумовно гігантським проектом:   випуском труб XXL для відведення морської води з контуру охолодження теплової електростанції в одній з країн Близького   Сходу.

 Виробляються відрізки труб довжиною понад 500 метрів із зовнішнім діаметром понад 2,5 метра.

 Особливістю цього проекту є не тільки розмір труб. Вперше здійснено морське буксирування поліетиленових труб, що   витримують підвищений тиск, із зовнішнім діаметром понад 2,5 м, що є світовим рекордом.

 Інженер Альберт Люгхамер, керівник відділу прикладних технологій і старший менеджер з продажу AGRU Kunststofftechnik в   Австрії, здійснив поставку найбільшого обсягу труб великого діаметру в історії AGRU до теперішнього часу для проекту на   Близькому Сході. Через довжину і великоий діаметр труб це замовлення було призначено для здійснення на інноваційному   підприємстві з виробництва труб XXL у Сполучених Штатах. Всебічне ноу-хау австрійських експертів з пластмас було передано   місцевій виробничої команді. Завдяки цьому були виготовлені бездоганні труби великого діаметра.

 Справжньою проблемою стала проблема доставки труб XXL довжиною понад 0,5 кілометри. Буксири транспортували відрізки труби   довжиною до 523 метрів через Атлантику та Індійський океан на Близький Схід. Більш 25 000 кілометрів морського шляху були   пройдені з відповідальним вантажем при будь-яких погоді і величині хвиль. При цьому слід врахувати кілька зупинок для заправки,   морський шлях, на якому, на жаль, до сих пір орудують пірати, і тривалість буксирування більше 130 днів – проблеми, з якими   AGRU ніколи раніше не стикалася.

Слід зазначити, що буксир оснащений двома спеціальними «човниками», виготовленими AGRU, які випромінюють радіолокаційні промені та несуть габаритні вогні, попереджаючи, таким чином, інші судна про довжину вантажу. На початку грудня в Південну Африку прибув перший буксир для дозаправки. Труби також були перевірені на наявність пошкоджень після перетину Атлантики. Обстеження показало, що трубний вантаж був у відмінному стані.

Цей проект ще раз підтвердив максимальну ефективність морського транспортування HDPE труб великих діаметрів.

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА