Компанія Ineos, один з найбільших виробників нафтохімічної продукції в Європі ТА четверта за величиною хімічна   компанія в світі, 20 квітня зупинила виробництво на крекінг-установці в Грейнджмуті (Grangemouth,   Великобританія) на незапланований ремонт.

 Зокрема, на даному підприємстві потужністю 700 тис. тонн етилену на рік 20 квітня спостерігалося спалювання   хімічних речовин на факелі. В кінці минулого тижня джерела ринку повідомляли, що крекінг-установка повинна   повернутися до роботи через кілька днів.

 Раніше зазначалося, що в минулому році компанія закривала крекінг-установку в Грейнджмуті через технічні   проблеми з 22 по 29 липня.

 Як повідомлялося раныше, Ineos 23 березня 2016 року одержала першу поставку американського сланцевого   газу  на крекінг-установці в Рафнесе. Для зберігання газу, що експортується, Ineos побудувала два найбільших сховища етану в Європі – в Рафнесы і в Грейджмуті. Сланцевий газ зі США використовується на двох крекінг-установках компанії для  випуску етилену та пропілену, необхідних для виробництва нафтохімічної продукції. Етилен і пропілен є основними сировинними компонентами для виробництва поліетилену (ПЕ) і поліпропілену (ПП) відповідно.

Ineos Group виробляє та реалізує широкий спектр нафтопродуктів і спеціальних хімікатів, що включають в себе ацетон, акрилонитрил, акрилонитрил-бутадієн-стирол, циклічні сополімери олефінів, етилен, етиленгліколь, окису етилену, поліетилен високої густини, поліпропілен та інші ароматичні сполуки, полістирол, полівінілхлорид, пропілен, пропіленгліколь, окис пропілену, ПВХ компаунди, стирол.

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА