В останню декаду травня міський голова Олексій Каспрук Чернівців та директор банку KfW (Кредитна Установа   для Відбудови) Лутц Хорн Хааке підписали фінансову угоду на суму 350 тисяч євро від Уряду Федеративної   Республіки Німеччина на модернізацію міських систем водопостачання. KfW – це німецький державний банк,   який фінансує програми розвитку у всьому світі.

 Також представники німецького уряду та банку KfW побували на насосній станції «Рогізна», де спільно з   фахівцями водоканалу проаналізували першочергові заходи, спрямовані на модернізацію системи   водопостачання  Чернівців у рамках реалізації спільного проекту.

 Цей проект передбачає виконання низки робіт з оптимізації системи водопостачання міста: реконструкцію й   модернізацію окремих її об'єктів – водозаборів, насосних станцій, станції водоочистки та резервуарів чистої води.   Велика увага буде приділена повному оновленню аварійних ділянок магістрального водогону. Передбачається   заміна зношених металевих труб, що вичерпали свій експлуатаційний ліміт, на полімерні труби, які забезпечать місту надійне водопостачання не менш ніж на 100 років.

Усе це відбуватиметься у рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», що фінансується урядами Німеччини та Швейцарії. У ньому беруть участь такі українські міста: Чернівці, Львів, Вінниця, Житомир, Київ (Подільський район) та Полтава.

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА