Міська влада поставила перед кременчуцькими комунальниками завдання не допустити підтоплень і забезпечити безперебійне повноцінне функціонування мереж водовідведення.

В останній день липня на насосній станції СП-1 по вулиці Леонова розпочато капітальну реконструкцію камери стічних вод, яка приймає каналізаційні стоки з колекторів центральної та нагірної частини Кременчука. Камера стічних вод перебуває в аварійному стані та потребує негайного ремонту. Для попередження та усунення загрозливих ситуацій, які можуть стати причиною аварій і становити небезпеку екологічному та санітарному благополуччю міста, кошти на виконання цих робіт виділили з резервного фонду міського бюджету.

 Зараз на каналізаційній насосній станції вже почали монтаж тимчасових обвідних ліній, що забезпечить   транспортування рідких відходів на станцію перекачки. Для перекачування стічних вод використовують   напірні поліетиленові труби.

 Роботи на СП-1 повинні виконати в максимально стислі терміни, приблизно за два місяці.

 Також в серпні на вулиці Леонова триває масштабна реконструкція системи стічної каналізації. Тут   фахівці водоканалу здійснюють заміну старих труб на нові пластикові, реконструюють   зливоприймальники та  колодязі, щоб попередити підтоплення на цій проблемній ділянці.

 Оновлений трубопровід монтується з поліетиленових труб. Мережу прокладають традиційним   траншейним способом з використанням зварювання нагрітим інструментом встик.

 Завдяки надійності такого з’єднання та довговічності ПЕ труб реконструйована мережа працюватиме   безперебійно понад півстоліття.

 

ЖУРНАЛ ПОЛИМЕРНЫЕ ТРУБЫ - УКРАИНА